Целосно решение за сите ваши потреби за греење, вентилација и климатизација

DOGAN Air Conditioning Solutions е фирма специјализирана за проектирање, изведба и одржување на сите видови системи за греење, ладење и вентилација. Со искуство од над 60 години во сферата на разладна опрема и климатизација, тимот на DOGAN нуди врвна техничка експертиза и професионална услуга во реализирање на секоја идеја и изнаоѓање на најефикасни и најекономични решенија за потребите на нашите клиенти.

Удобни

Нашите решенија за HVAC се дизајнирани да обезбедат оптимална удобност, без оглед на надворешните температури.

Енергетски ефикасни

Ние ја идентификуваме и елиминираме непотребната потрошувачка на енергија, оставајќи ви максимална функционалност за минимални годишни трошоци за енергија.

Изградени за да траат

Сите наши системи се дизајнирани за долговечна употреба, заштедувајќи ви трошоци за одржување.

Врвен инжинерски тим

Со денешниот фокус за добивање максимален поврат од инвестицијата, изнаоѓањето на вистинскиот механички изведувач за вашиот HVAC дизајн и инженерски проект е клучно. Во DOGAN Air Conditioning Solutions, нашиот стручен и високо обучен персонал може да ве води низ целиот процес, од буџетскиот дизајн и анализата на трошоците до инсталацијата и пуштањето во употреба на секој систем, максимизирајќи го повратот на вашата инвестиција.

Целосно Решение

Како водечка компанија за дизајн и инженеринг услуги за HVAC, DOGAN Air Conditioning Solutions нуди сеопфатни услуги за дизајн и инженеринг за широк спектар на проекти на различни пазари. Преку системски анализи, современ дизајн и инженеринг, ние секогаш се стремиме кон квалитет и ефикасност во секоја фаза од вашиот проект. Крајната цел е да испорачаме решение што одговара на вашите уникатни спецификации.

Ние ви нудиме

 • Гарантиран квалитет
 • Модерен дизајн и инжинеринг
 • Компетитивни цени

Нашите решенија го надминуваат едноставното дизајнирање на систем. Започнуваме со темелна анализа на финансиските и оперативните фактори на различна опрема и нивната конфигурација. Откако ќе се развие секој систем, ние управуваме со целиот проект од претконструкција до конечно пуштање во работа.

Машинско инжинерство

DOGAN Air Conditioning Solutions ја користи технологијата и најсовремените методи за да им обезбеди на нашите клиенти најбезбеден, најефикасен процес на градење. Нашиот оддел за машинско инженерство е опремен со најновиот врвен софтвер за дизајн, вклучувајќи ги и  Autodesk AutoCad MEP, Autodesk Revit, TSI CAD-Duct, CAD-Mech. Нашето искуство во координација со 3Д моделирање користејќи Autodesk Navisworks® ни дава јасна предност во однос на нашата конкуренција.

Професионален тим

Ние во DOGAN Air Conditioning Solutions имаме знаење и ресурси да го завршиме секој проект според највисоките стандарди во индустријата. Низ целиот Балкан општите изведувачи, сопствениците на згради и управители на недвижнини се потпираат на нашата експертиза за инсталација на системи за греење, вентилација и климатизација за резиденцијани, комерцијални и индустриски потреби.

Нашите обучени и квалификувани професионалци имаат долгогодишно искуство во инсталирање на HVAC системи во различни проекти – од нови системи до реновирање и замена на системите во постојните згради.

Професионална инсталација

Потребна е професионална инсталација за да се обезбеди правилно работење и максимална ефикасност на HVAC системите. Квалификуван персонал управува со секој проект, осигурувајќи дека секој проект целосно ги задоволува потребите на нашите клиенти. Уживаме во репутација за извонредна услуга, репутација заработена преку внимателна комуникација и посветеност на извршување на работата како што треба – на време и во рамките на буџетот.

Нашите надзорници ја препознаваат важноста за задоволување на потребите на нашите клиенти со одржување на тесни распореди за инсталирање. Ние го следиме нашиот сеопфатен распоред за инсталација и прегледување на работата, и имаме алатки за ефикасна комуникација и координација на активностите со други тимови кои работат во вашиот проект, правилно закажување на испорака на материјалите и оптимизирање на големината на екипажот на теренот.

Одлична услуга за клиентите

“Супер поддршка”, “Многу искусни”, “Самоуверени во нивната работа”… Ова се само неколку од зборовите што нашите клиентите ги користат кога ги опишуваат услугите на DOGAN Air Conditioning Solutions. Нашиот персонал за одржување има задача да обезбеди една работа – одлична услуга за клиентите. Без разлика дали барате комерцијално одржување на HVAC или сервис/поправка на опремата, ние имаме решение што ги задоволува вашите потреби.

Ние нудиме

 • Договори за превентивно одржување
 • 24/7 итна услуга за секаква HVAC опрема или систем
 • Брза поправка и замена на истрошени делови
 • Целосни решенија за реновирање на опрема

Одржување на комерцијални HVAC системи

 • Прилагодени проактивни програми за превентивно одржување, дизајнирани да го продолжат векот на траење на вашата механичка опрема притоа зголемувајќи ја енергетската заштеда.
 • Секој договор е прилагоден за индивидуалните потреби на секој клиент
 • Иновативни решенија при поправка и реновирање на вашата постоечка опрема што ви овозможуваат максимална флексибилност

Зошто нашите клиенти не избираат нас

 • Ние обезбедуваме вредни информации за состојбата на вашата опрема за да можете да донесете информирана одлука за заштита на вашата инвестиција.
 • Ние обезбедуваме заштита за вашата критична HVAC опрема.
 • Ние го продолжуваме векот на траење на вашата опрема за да ви дадеме време подобро да планирате замена.
 • Ние брзо ја дијагностицираме вистинската природа на проблемот и обезбедуваме корективни мерки.
 • Ние нудиме решенија засновани на енергија што ги намалуваат трошоците за сопственост и работење.
 • Ние ги намалуваме вкупните трошоци со намалување на времето што го трошат вашите вработени на неочекувани дефекти што можат да се спречат.
 • Над се, ние обезбедуваме мирна глава! Наместо да решавате механички или производствени проблеми, вашето време ќе го користите фокусирајќи се на основните потреби на вашиот бизнис.

Бесплатна проценка и анализа

Ако сте заинтересирани за договор за одржување, но не ја знаете состојбата на вашата опрема, не грижете се! Ние нудиме писмен преглед на вашиот систем што вклучува:

 • моментална состојба на системот
 • проценетиот век на траење на системот
 • препораки за поправка и подобрувања на системот
 • трошоци за замена или реновација на системот

DOGAN Air Conditioning Solutions ќе ве извести за цената на оваа анализа и се откажува од овој надоместок ако се одобрува договор за одржување за да можете веднаш да започнете да носите информирани одлуки за вашите HVAC системи.